Iets over Ghana

januari 30, 2022

Iets over Ghana

De opbrengst van de collecte van zondag 30 januari was voor de Ghana-commissie.

Dit keer willen we de Broeder Tarcisius Stichting aanvullen. Deze Stichting is onderdeel van het Orthopedisch Trainings Centrum (OTC) in Ghana). De Stichting helpt patienten die een operatie, behandeling of revalidatie nodig hebben, maar dit niet zelf kunnen financieren. Een aantal jaar geleden hebben we ook de opbrengst van de collecte aan deze Stichting mogen geven; en zijn er door onze hulp twee kinderen geholpen. Zo fijn! Dnik

Voortgang gift van de collecte vorig jaar
De collecte in januari vorig jaar was bestemd voor onze zustergemeente de Maasland Congregatie van de Presby-kerk in Offinso. Een deel van het bedrag is gebruikt voor het aanschaffen van mobiel geluidssysteem voor kerkdiensten, ook in de buitenlucht, onder de bekende grote boom.

Ds. Emmanuel Osafa meldt ons dat met het bedrag van € 1300,- dat zij ontvingen acht en twintig leden die erg arm en hulpbehoevend zijn konden worden geholpen.

Ze zijn zeer dankbaar hiervoor, en danken onze gemeenteleden. Er wordt aan ons gedacht, en we worden genoemd in de gebeden.

Tonnen vullen voor Ghana
In de periode rond de Dankdag voor Gewas en Arbeid hebben veel gemeenteleden meegeholpen met het vullen van de tonnen; er zijn 5 tonnen gevuld voor de kinderen en andere patiënten van het Orthopedisch Trainings Centrum. Er is zóveel gebracht, wat ontzettend gaaf!

Van een aantal gemeenteleden, en van diverse familieleden en vrienden, zijn ook materialen voor Stichting Clear Mind gebracht. Hiervoor hebben we 2 tonnen kunnen vullen.

De dagen na het weekend zijn de tonnen tot de rand toe gevuld, en woensdag 10 november zijn ze opgehaald door een Ghanees transportbedrijf. De tonnen zijn per boot naar Ghana vervoerd, en waren net voor kerst op de plaats van bestemming. Wat een prachtige kerst-cadeaus!!

Naast héél veel spullen, hebben we ook financiële giften ontvangen, voor en na de kerkdienst, en via giften die aan de Ghana-commissie zijn gegeven. Daarmee is een deel van het transport betaald. De diaconie heeft het resterende bedrag voor transport aangevuld. Dank namens de patiënten van OTC en de medewerkers en deelnemers van Clear Mind!

Meer berichten