Weekbericht 29 mei 2022

mei 25, 2022

Weekbericht 29 mei 2022

Kerkdienst

Zondag 29 mei

10.00 uur Oude Kerk           ds. S.Tj. van der  Hauw, Noordgouwe

Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL of
via You Tube kanaal  klik hier om de kerkdienst ‘live’

_________________________________________

Voorwoord

Deelt gij niet mee in overvloed?
Zilveren vleugels, gouden gloed,
een vlucht van witte duiven…
(Psalm 68: 4b, berijmd)

Vakantie op de vleugels van Gods geest
Het woord ‘vakantie’ betekent niet: koffers pakken en op reis gaan. Vakantie komt van het woord ‘vacare’ dat ‘vrij zijn’ betekent. Vrij van werk, vrij van zorgen en ook vrij van je dagelijkse ritme.
Toen het vliegtuig opsteeg vlogen vanaf het groene veld twee duiven op. Ik keek er naar.
Toen ik een wandeling maakte door het bos vlogen steeds twee duiven om en om voor mij uit. Ik keek er naar.
Toen ik langs de kust liep vloog de duif in zweefvlucht over zee. Ik keek ernaar.
Toen ’s morgens op het terras begroette mij de duif in het zonlicht.
En toen vroeg ik mij af: wat heeft die duif mij te vertellen? Wat is dit toch met die duif na het verdwijnen van Jezus naar de hemel?
Psalm 68 kwam in mij op en ineens wist ik: die duif vertelt mij dat de Geest van God laat zien dat Hij bij mij is. En nog intenser: wat zegt die duif over mij? Vacare Deo! Vrij zijn in God. En mijn gebed steeg als vanzelf omhoog: leid mij op mijn levensreis op de vleugels van uw Geest.
Ineens ‘zag’ ik het. En nu ik weer ‘geland’ ben kan ik zeggen: het werkt!
Als je die tekens van God maar kan ‘zien’. Dan is het iedere dag genieten.
Met een harte-groet van ds. Rianne Noordzij

____________________________________________

Bij de dienst van 29 mei

De dienst is te beluisteren via www.kerkomroep.nl (type Maasland in en u vindt de Oude Kerk) en de dienst wordt ook live uitgezonden via YouTube.

Organist

Leo Hans Koornneef zal op het orgel spelen.

Kaars aansteken

Sanne Hollaar zal aan het begin van de dienst de kaars aansteken.

Oppasdienst

Wil je gebruik maken van de oppas, dan kun je dit tot 4 dagen vooraf laten weten bij Laura de Vries, Laura@lauraenmaarten.nl of 06-16018857.

Kinderkerk

Ruth1Waar jij bent, zal ik zijn. Een familie verhuist van Juda naar Moab. De zoons trouwen daar met Moabitische vrouwen. Later sterven de vader en de beide zoons. De vrouw, Naomi, gaat terug naar Betlehem. Haar schoondochter Ruth besluit met haar mee te gaan.

Leiding voor de kinderkerk gezocht!

Om dit waardevolle werk in de kerk voort te zetten zou het heel fijn zijn als er meer mensen zijn die om de beurt met de kinderen de kinderkerk vieren.

Er is een rooster en het zou natuurlijk heel fijn zijn als we met meerdere mensen kunnen rouleren. Je hoeft geen juf of meester te zijn, maar het belangrijkste is dat je het leuk vindt om met de kinderen een verhaal spelenderwijs te delen. Ben je geïnteresseerd en ben je benieuwd hoe het gaat?
Bel ds. Rianne Noordzij, tijdelijk voorzitter van de Kinderkerk 06 414 80 250

Collectedoel

Deze zondag is het collectedoel: Jeugdwerk PKN en algemeen kerkelijk werk.

Indien u liever een overschrijving doet, kunt u dat doen op het algemene rekeningnummer NL77 RABO 0124 1576 02. Vermeld dan altijd waarvoor uw bijdrage is bestemd. Ook voor uw gift voor de diaconie kunt u dit algemene bankrekeningnummer gebruiken en u kunt dan ook aangeven welk specifiek doel u met uw bijdrage wilt ondersteunen.

________________________________________________

Overig

Omzien naar elkaar

Wij gedenken

Donderdag 12 mei overleed mevrouw Elisabeth Hollemans-de Rooij. Zij woonde de laatste anderhalf jaar in de Meerpaal in Vlaardingen. Hoewel Bets tot het de laatste dag helder van geest bleef, moest zij lichamelijk steeds meer inleveren. Haar overlijden kwam in die zin niet onverwacht. Bets was geboren in Sprang-Capelle. Ze was de derde in een gezin dat uiteindelijk vier kinderen zou tellen. Haar moeder overleed toen zij zeven jaar was. Na haar lagere schooltijd werkte ze bij boeren uit de omgeving. In september 1945 trouwde ze met Andries Hollemans. Zij en Dries kregen vijf kinderen: Leo, Arie, Gerard, André en Trudy. In 1957 verhuisde het gezin naar Rotterdam voor het werk van Dries. In 1980 verhuisden Bets en Dries naar Hellevoetsluis. Na het overlijden van Dries kwam Bets in 1985 naar Maasland. Eerst woonde ze in de Hammerdreef. Later in de Singelhof. Voor de Singelhof heeft ze nog de eerste paal geslagen. Bets was een bescheiden vrouw. Ik leerde haar kennen als hartelijk en zeer geïnteresseerd in de mensen om haar heen. Ze plaatste zichzelf niet graag op de voorgrond. Het liefst regelde ze alles zelf, ze wilde niemand tot last zijn, maar wist toen het noodzakelijk werd wel hulp te accepteren. Over haar gevoelens sprak ze niet makkelijk, maar als ze daarover sprak had het wel gewicht. Ze heeft in haar leven veel gehandwerkt. De laatste jaren ging dat niet meer. Maar tot zeer hoge leeftijd bleef ze wel lezen. Donderdag 19 mei was de afscheidsdienst in de Oude kerk van Maasland. We lazen Psalm 23.

Bets is 101 jaar geworden.

Wim de Ruyter

Huwelijk

Op 25 mei 2022 vindt om 13.30 uur de kerkelijke inzegening van het huwelijk Annemiek van Woerden en Wesley Macquiné, Utrechtlaan 91 in Vlaardingen, plaats in het Witte Kerkje in Maassluis. Wij wensen hen een gezegende dag toe.

scriba

Bloemengroet

In verbondenheid met onze gemeente zijn de bloemen de afgelopen week met onze hartelijke groeten gebracht naar dhr. A. van Nierop, Pr. Marijkelaan 24 en naar mevr. M. Vreeken en dhr. A. Smit, Kon. Julianaweg 16.

_______________________________________________

Algemeen

Predikanten: ds. B.W.J. de Ruyter, tel. 5922313, e-mail: w.de.ruyter@hccnet.nl (wijken 3 t/m 10)  en ds. R. Noordzij-Hijweege, tel. 06-41480250, e-mail: riannenoordzij@zonnet.nl (wijken 1 en 2)

Scribaat: e-mail: scriba@pg-maasland.nl

Website: www.pg-maasland.nl

Kopij inleveren: voor zondagavond 18.00 uur via Lia de Vos, tel. 5918164 en Margreet Poot, tel. 5926567, e-mail: samen@pg-maasland.nl

Vervoer naar de kerk: Alex Taal, tel. 5922584

Open kerk: elke zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, orgelbespeling. U bent welkom voor bezichtiging en bezinning

Meer berichten

Weeknieuws 3 december 2023

Weeknieuws 3 december 2023

Zondag 3 december  10.00 uur Oude Kerk            ds. M.A.D. Noordzij-Hijweege m.m.v. het Combo Westerhonkdienst Te...

Lees meer