Bidstond Kerkenwerk PG Maasland

september 4, 2023

Bidstond Kerkenwerk PG Maasland

“Ga mee, samen getuigen van geloof, hoop en liefde” is het jaarthema van de Protestantse Kerk.
‘Getuigen’ kan wat stellig klinken als je hier goed over nadenkt.

De betekenis van het woord getuigen is: verklaren, bevestigen, tonen. Het woord lijkt twijfel en onzekerheid uit te sluiten. Terwijl dat aspect binnen het geloof, de hoop en de liefde wel aanwezig is! Getuigen van een gebeurtenis, zoals een huwelijksvoltrekking is zonder twijfel een feit, maar een ander uitleggen wat jij gelooft kan lastig zijn.
In ‘Ga mee’ zit contact en beweging. Niet alleen, maar samen. Soms is dat moeilijk en we hebben inspiratie en kracht nodig om te geloven dat God bij ons is, dat Zijn woord betrouwbaar is, dat Hij ons hoop geeft en dat we liefde kunnen uitstrooien, zoals Jezus heeft laten zien.
Jezus leerde ons het ‘Onze Vader’, het gebed waarin alles ‘verpakt’ zit wat we nodig hebben en waarmee we verder kunnen, van waaruit we kunnen ‘delen’ of ‘getuigen’. Het blijft altijd een bijzonder moment als we in de kerk het ‘Onze Vader’ hardop bidden. Een intiem moment van verbondenheid, waarin we allemaal de Vader eren en Hem vragen om ons te helpen.

Elke derde woensdag van de maand bidden we voor het kerkenwerk, voor zieken, indien gewenst en voor ‘geloof, hoop en liefde’. Om samen op weg te gaan.
Op woensdag 20 september bent u weer van harte welkom in de Oude Pastorie van 19.00 tot 20.00 u. om mee te bidden of hier alleen bij aanwezig te zijn.

Een gebedsaanvraag kan via e-mail: cs.schaaf@hccnet.nl of Carinawesterhof@hotmail.co

Meer berichten

Voorwoord 1 oktober 2023

Voorwoord 1 oktober 2023

Israëlzondag Zondag 1 oktober is de eerste zondag van oktober en daarmee in onze kerk Israëlzondag. Toen de Hervormde...

Lees meer