Voorwoord 10 september 2023

september 6, 2023

Voorwoord 10 september 2023

Samen in beweging

Het thema van de komende startzondag is: “Samen getuigen van geloof, hoop en liefde”. Wij kunnen natuurlijk dagdromen over de geweldige dingen die ons kunnen overkomen aan geloof, hoop en liefde en misschien denken sommigen wel: als ik naar de kerk ga, ontvang ik van alles. Zelfs sommigen denken dat anderen doen wat ze zelf zouden moeten doen. Velen leven in stress om wat ze allemaal niet moeten doen, juist omdat zij zo veel voor anderen doen. De boosdoener achter stress is een overvloed aan activiteiten zonder rust te nemen, maar helemaal geen actie ondernemen is ook een probleem.
Lichaamsbeweging is goed tegen stress. Ik ben beter lichamelijk vermoeid van het bewegen dan dat ik vermoeid ben in mijn ziel door zoveel zorgen. Luie mensen dagdromen over de geweldige dingen die hen zou kunnen overkomen. God gaf ons gewrichten in ons lichaam omdat Hij van ons verwacht dat we in beweging komen. Beter is het om je gewrichten en spieren in gang te zetten dan achterover zitten wachten tot er iets goeds gebeurt. Nu zijn er ook mensen van wie de gewrichten en spieren niet meer zo goed werken, of jonge kinderen bij wie deze nog niet zo ontwikkeld zijn. Hoe hoopgevend zou het zijn dat anderen dan in geloof het weggetje van de liefde op gaan om naar die ander toe te gaan. Samen in beweging komen, elkaar helpen, begeleiden, ondersteunen.
Wanneer je zo in beweging komt ontdek je in de ander op je levensweg dat de Heer allang naast jou gaat. Dan vind je een plek waar je je thuis kan voelen. Hij luistert, Hij oordeelt niet, Hij nodigt jou uit te doen wat in jouw mogelijkheden ligt, Hij geeft je vragen om te onderzoeken. Zijn Woord spreekt dagelijks jou goede moed en troost toe. Als je in beweging komt ontdek je dat je niet alleen bent, maar samen in vertrouwen gaat en in goede relatie met elkaar.
Mens, sta op! Kom in beweging.
ds. Rianne Noordzij

Meer berichten

Voorwoord 1 oktober 2023

Voorwoord 1 oktober 2023

Israëlzondag Zondag 1 oktober is de eerste zondag van oktober en daarmee in onze kerk Israëlzondag. Toen de Hervormde...

Lees meer