Kerken in Midden-Delfland kleuren twee weken oranje

november 19, 2023

Kerken in Midden-Delfland kleuren twee weken oranje

De Rooms-Katholieke kerk in Den Hoorn en de Oude Kerk in Maasland kleuren vanaf eind november weer twee weken lang oranje. Wethouder Melanie Oderwald geeft vrijdag 24 november het startsein voor de campagne Orange the World in Midden-Delfland met het hijsen van de speciale campagnevlag bij het gemeentehuis in Schipluiden.

Geen geweld tegen vrouwen en meisjes
Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en is een initiatief van de Verenigde Naties. Deze campagne vindt jaarlijks plaats tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en 10 december, Internationale Mensenrechtendag. In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Daarom wordt met de campagne niet alleen aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes maar wordt iedereen aangespoord om medestander te worden. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object is inmiddels een vast onderdeel van Orange the World.

Overal veilig
Dit jaar is het thema van de campagne ‘Veilig, overal en altijd’. Want geweld kan overal plaatsvinden; niet alleen achter de voordeur of op straat, maar ook op het werk, bij het uitgaan, op de sportclub, in het openbaar vervoer, op school, in de zorg én digitaal.

Orange the World in Midden-Delfland
De gemeente Midden-Delfland werkt samen met de Soroptimist Club Beneden Maas om de Orange the World campagne vorm te geven. Van 25 november tot en met 10 december hangen posters en de campagnevlag op diverse plekken in de gemeente. Ook zijn de Rooms-Katholieke kerk in Den Hoorn, de Oude Kerk in Maasland en 2 molens ’s avonds oranje verlicht!

 Iedereen kan bijdragen aan een toekomst zonder geweld
De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. In Nederland is telefoonnummer 0800-2000 het meldpunt voor alle slachtoffers van geweld of intimidatie. Door mensen aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag, mensen te steunen die geweld of intimidatie meemaken, en door het thema bespreekbaar te maken. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen.
Je kunt de #medestander pledge tekenen via Onderteken de #medestander pledge – Orange the World

 Acties
Tijdens en rondom de campagne worden fondsen geworven door de Soroptimistenclub Beneden-Maas. Zo hebben we Stichting Fier kunnen steunen voor het project minicrea voor kinderen en workshops voor de vrouwen. Stichting Fier is er voor iedereen die met geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken heeft (gehad) en biedt hulp aan vrouwen en kinderen in het hele land. Fier – Bescherming. Behandeling. Toekomst.

Informatie en mogelijkheden om te melden
Voor meer informatie over de internationale Orange the World-campagne: www.orangetheworld.nl

Meldingen: www.geweldtegenvrouwenmelden.nl

Meer berichten

Weeknieuws 3 december 2023

Weeknieuws 3 december 2023

Zondag 3 december  10.00 uur Oude Kerk            ds. M.A.D. Noordzij-Hijweege m.m.v. het Combo Westerhonkdienst Te...

Lees meer