NBG – Magazine Goud om met kinderen de Bijbel te ontdekken

mei 28, 2024

NBG – Magazine Goud om met kinderen de Bijbel te ontdekken

‘Door muziek heen leerde ik God kennen’, zegt Pearl Jozefzoon. ‘Ik hoop dat ook mijn kinderen door muziek merken dat God er is.’ Pearl en andere bekende christelijke Nederlanders vertellen over de gouden momenten met hun kinderen en de Bijbel in het magazine Goud. Het bevat tips en inspiratie voor (groot)ouders om samen met hun kinderen de Bijbel te ontdekken. Het gratis magazine is vanaf vandaag aan te vragen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.

‘Hoe leg ik het verschil uit tussen een sprookjesboek en de Bijbel?! Als vader of moeder kun je met zo’n vraag in je maag zitten’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Je wilt graag dat je kind kennismaakt met de Bijbel. Maar hoe doe je dat als ze nog heel jong zijn? Of wanneer ze kritische vragen gaan stellen als ze ouder worden? Op die vragen vind je antwoorden in Goud. Het NBG gunt ieder kind de kans om de Bijbel te ontdekken. Voor kinderen tot 12 jaar zijn hun ouders de belangrijkste voorbeeldfiguren; daarom willen we je als ouder op weg helpen bij de reis met je kind en de Bijbel.’

Gouden momenten
In Goud vertellen vijf heel verschillende bekende christelijke ouders over hun gouden momenten: Pearl Jozefzoon, adoptiemoeder Miranda Tollenaar (‘kerst vieren we met beschuit met muisjes’), Bjorn en Inge Visser (‘God is er ook te midden van lijden’), Martine Versteeg (‘geloofsopvoeding gaat met vallen en opstaan’) en de familie Blom (‘kan ik de kinderbijbel meenemen naar de hemel? Dan kan ik Petrus laten zien dat hij erin staat’). Uit hun verhalen blijkt dat de Bijbel een brug slaat tussen culturen en nog belangrijker wordt als er gebrokenheid is. Ook laten ze zien hoe je kunt Bijbellezen met kinderen van diverse leeftijden.

Inhoud en bestelwijze
Goud opent met antwoorden op tien veel gestelde vragen, waaronder: ‘Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind voorlezen?’ en: ‘Ik wil de Bijbel meegeven aan mijn kinderen. Alleen… mijn partner gelooft niet. Hoe kan ik de Bijbel toch een plek geven in ons gezin?’

Verderop in Goud vertelt godsdienstpedagoog Maartien Hutter over ‘je kind als kleine theoloog’. Ze legt uit waarom en hoe je je kind serieus kunt nemen in plaats van top-down de Bijbel over te dragen. Ook lees je in Goud hoe je de Bijbel het beste kunt inbrengen in de verschillende leeftijdsfasen van 0-12 jaar en welke kinderbijbels dan een goede keuze zijn. Het magazine sluit af met ‘gouden uitspraken’ en een rake column.

Goud is gratis aan te vragen via bijbelgenootschap.nl/goud.

Meer berichten

Weeknieuws 23 juni 2024

Weeknieuws 23 juni 2024

Zondag 23 juni 10.00 uur        Oude Kerk          ds. B.W.J. de Ruyter Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL ofvia You...

Lees meer