Voorwoord 30 juni 2024

juni 26, 2024

Voorwoord 30 juni 2024

Optimisme

Na lang wachten lijkt de zomer echt begonnen. De zon schijnt en de temperaturen bereiken zomerse waarden. Hoe lang het zal duren, weet je in Nederland nooit. Maar deze dagen stemmen mij in ieder geval optimistisch.

Minder optimistisch ben ik over een aantal andere ontwikkelingen. Voor veel conflicten die in deze weken het nieuws beheersen, is volgens mij een oplossing ver weg. Partijen die gevangen zitten in hun eigen gelijk, zullen ook anderen geen bevrijding brengen.

In de christelijke traditie is bevrijding een wonder. Volgens mij hoef je in deze tijd geen supergelovige te zijn om vrede voor deze tijd als een geschenk van God te zien. Vrede als menselijk project lijkt in ieder geval nogal kansloos.

Op een zomerse dag wil ik vooral de positieve kanten zien. De zon schijnt. Zolang er licht is, is er hoop. Het licht van Gods genade is nog niet verdreven door de menselijke duisternis.

Wim de Ruyter

Meer berichten

Voorwoord

Voorwoord

Het vaste ritme Volgende week begint de schoolvakantie ook voor onze regio. De Doelstraat en de Kluisweer worden dan...

Lees meer