Voorwoord

juli 3, 2024

Voorwoord

Ds. Rianne Noordzij

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….
Want wie de boodschap hoort maar er niets mee doet, is net als iemand die het gezicht waarmee hij is geboren in de spiegel bekijkt: hij ziet zichzelf, maar zodra hij wegloopt is hij vergeten hoe hij eruit zag. Wie zich daarentegen spiegelt in de volmaakte wet die vrijheid brengt en dat blijft doen, niet als iemand die hoort en vergeet, maar als iemand die ernaar handelt – hem valt geluk ten deel, juist om wat hij doet.

(Jakobus 1:23-25)

Spiegel van Gods schepping.

Er is een oud verhaal dat vertelt dat God een enorme spiegel op aarde heeft laten vallen. Deze spiegel brak in miljoenen stukjes. Mensen pakten deze op en zagen vol bewondering zichzelf.

De mens vond zichzelf helemaal geweldig, wat een fantastisch uiterlijk! Van gevoel en enige behoeften was geen sprake. Die mens was ongevoelig voor de pijn en het verdriet van de ander. Zijn eigen negatieve eigenschappen spiegelde hij op een ander. Hij beschuldigde de ander van egoïsme, terwijl hij zelf egoïstisch was. Beledigingen en vernederingen waren niet van de lucht. Nee, zelf deed hij nooit iets fout want hij was zo geweldig. Zo iemand kan zelfs de controle hebben over de financiën in de relatie en deze gebruiken als een middel om macht en controle uit te oefenen. Ze kunnen geld inhouden, financiële afhankelijkheid creëren of hun partner financieel uitbuiten.
Zo kan een mens zich helemaal aan zichzelf spiegelen en van daaruit oordelen. Zo is die mens vergeten wie het beeld is dat hij weerspiegelt.

De spiegel van Gods Woord laat ons de nieuwe schepping zien

Wanneer je in de Bijbel leest ga je ontdekken wat Gods Woord over jou laat zien.
Op dit punt laten veel mensen na om op de juiste manier gebruik te maken van Gods spiegel.
Gods Woord weerspiegelt de volmaakte wet die in liefde is volbracht.

De schoonheid van Gods schepping is in het leven overal om je heen. Weerspiegel de schoonheid en al het goede en word er deel van. Als je verwacht Gods liefde te zien die in jou is gelegd, dan kan je het licht en de liefde weerspiegelen. De keuze is aan jou. Je bent als een spiegel, je kunt wat binnen in je is niet verbergen. Probeer zo ook in alles en iedereen de schoonheid te ontdekken. Dan zie je iets van God in schoonheid, harmonie en perfectie. Leer zo te spiegelen in alles wat je denkt, zegt en doet.

Meer berichten

Voorwoord

Voorwoord

Het vaste ritme Volgende week begint de schoolvakantie ook voor onze regio. De Doelstraat en de Kluisweer worden dan...

Lees meer