Groene Kerk, Groen Geloven – Vakantie!

mei 28, 2024

Groene Kerk, Groen Geloven – Vakantie!

Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn achter de rug. De kleur van het kerkelijk jaar in deze periode is groen en dat is de natuur ook. De zomer staat voor de deur. Voor veel mensen betekent dat ook een tijd waarin erop uit wordt getrokken. Lekker de natuur in, vreemde culturen ontdekken, of lekker ontspannen in de bossen of aan zee: ieder zoekt wat het beste kan en past.  Bij die keuze is het ook goed om te realiseren dat reizen een behoorlijke impact kan hebben op ons klimaat en het milieu. Reizen met een hart voor onze aarde begint bij bewustzijn. Door bewust te reizen kun je genieten van je vakantie en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld. Zo heeft de ANWB bijvoorbeeld gelabelde Groene Campings. Veel hotels en hostels hebben tegenwoordig groene labels zoals ”green key” of “Earthcheck”. Dit betekent dat ze maatregelen nemen om water en energie te besparen, afval te verminderen en lokale producten gebruiken. Als je tijdens je vakantie activiteiten plant kun je voor opties gaan die de natuur en lokale gemeenschappen ondersteunen.

In de natuur kun je je erg bewust zijn van Gods geweldige schepping, je komt er tot rust en het geeft je een boost. Je hoeft er niet altijd ver voor te reizen. Je realiseert je er ook dat wij verantwoordelijk zijn om er alles aan te doen om die schepping te behouden.

Dus voor iedereen met vakantieplannen: pak je koffer, tas of rugzak en trek erop uit! Doe dit met een groen hart en open geest. Zo kun je je bestemming verkennen en beschermen tegelijk!

Brei- en kledingrepareercafe
In mei maakten we kennis met mooie voorbeelden van kledingreparaties die je kledingstuk tot en waar kunstwerk maken. Het café heeft inmiddels ook een naaimachine ontvangen.

Wist je dat borduren en haken weer helemaal in zijn? Op zaterdag 15 juni zijn we er weer van 11 – 13 u in de Oude Kerk. Van harte welkom (met je handwerk en je eventuele vragen).

Ga mee op weg naar ‘groene kerk’, want dat zijn/doen we met elkaar. Deel je ideeën (over vakantie) zodat deze zich vermenigvuldigen.

Dat kan in de kerkapp of via groenekerk@pg-maasland.nl

Meer berichten

Weeknieuws 23 juni 2024

Weeknieuws 23 juni 2024

Zondag 23 juni 10.00 uur        Oude Kerk          ds. B.W.J. de Ruyter Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL ofvia You...

Lees meer