Groene Kerk

Groene Kerk

Groene Kerk, Groen Geloven – Vakantie

Groene Kerk, Groen Geloven – Vakantie

n hoeverre ben je al bewust van de impact van je reisgedrag? Toerisme is verantwoordelijk voor ca. 8% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.
Dat kun je toch wel mee nemen in het plannen van je vakantie?

Hoe kunnen wij als PGM samen verder verduurzamen?

Kom naar open avond donderdag 8 juni om 20:00 uur in de Oude Pastorie.  

Lees meer
Groene Kerk, Groen Geloven – Biodiversiteit

Groene Kerk, Groen Geloven – Biodiversiteit

Afname en belang van biodiversiteit

Verstedelijking, ‘verstening’ van onze leefomgeving en intensieve landbouw zijn belangrijke oorzaken van minder ruimte voor groen en biodiversiteit. Dit zorgt voor verdwijnen van verscheidenheid in flora, waarmee o.a. bestuivers zoals bijen sterk onder druk komen. Dit heeft direct effect op ons totale ecosysteem en dus op onze eigen leefomgeving.

Lees meer
Groene Kerk, Groen Geloven – Afval

Groene Kerk, Groen Geloven – Afval

De verborgen impact van verpakkingen

We leven niet meer in de tijd dat de melkboer, bakker en groenteboer hun goederen onverpakt bij ons thuis brengen. We kopen ons eten, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen nu veelal in plastic verpakt bij de supermarkt. En we kopen onderweg onze koffie in een wegwerpbeker. Dat geeft 7 miljard wegwerpbekers en wegwerpverpakkingen per jaar in ons land!

Lees meer
Groene Kerk, Groen Geloven – Zin & Onzin

Groene Kerk, Groen Geloven – Zin & Onzin

Zin & Onzin

Waar doen we goed aan als het om verduurzamen gaat? Isoleren, afval scheiden, groene stroom, zonnepanelen, minder vlees eten, recyclen, elektrische fietsen en wat al niet meer. Er worden veel adviezen gegeven, maar hoe bepaal je wat écht duurzaam is?

Lees meer
Groene kerk, groen geloven – energie

Groene kerk, groen geloven – energie

Vanuit de overtuiging dat geloof en verduurzaming alles met elkaar te maken hebben, willen wij als PGM concrete stappen zetten in verduurzaming. Om daarmee recht te doen aan én zorg te dragen voor Gods schepping, niet alleen lokaal, ook wereldwijd.

Als inspiratie delen we daarom ‘groene tegeltjeswijsheid’, achtergrondinformatie en praktische tips, om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Deze maand: ‘Energiebesparing’.

Lees meer
Groene Kerk – Groen Geloven – Voeding

Groene Kerk – Groen Geloven – Voeding

“Het doel van GroeneKerken is om geloofsgemeenschappen (zoals in Maasland), vanuit hun identiteit te helpen een zichtbare, positieve rol te spelen in de noodzakelijke maatschappelijke transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving. Onze wens is dat kerken aandacht besteden aan rentmeesterschap en zorg voor de aarde in de Bijbel en van daaruit zich zullen inzetten voor het verkleinen van de voetafdruk van de kerk en haar leden, geholpen door de tips en informatie…”

Lees meer

Aanmelden voor de Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Protestantse Gemeente Maasland.