Weeknieuws 15 en 22 september 2024

september 10, 2024

Weeknieuws 15 en 22 september 2024

Zondag 15 september             Vredesdienst
10.00 uur Oude Kerk             ds. B.W.J. de Ruyter, oecumenische viering, mmv gospelgroep Spirit

Zondag 22 september
10.00 uur Oude Kerk             ds. B.W.J. de Ruyter


Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL of
via You Tube kanaal  klik hier om de kerkdienst ‘live’


Voorzitter kerkenraad

De kerkenraad vindt het vreugdevol om bekend te maken dat de vacature van ouderling voorzitter is vervuld. De kerkenraad heeft in deze functie benoemd gemeentelid de heer R.J. (René) Bergwerff, Kreek 4 in Maassluis.

Gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Maasland zijn in de gelegenheid eventuele wettige bezwaren tegen bovenstaande benoeming in te dienen. Dit moet gebeuren voor vrijdagavond 20 september 2024, 19.00 uur. Het indienen van bezwaar moet schriftelijk, van naam voorzien en ondertekend zijn. Het inleveradres is: Hofsingel 87.

De bevestiging vindt plaats in de dienst op 22 september 2024.


Kerkdienst van zondag 15 september

Organist: Reinier Kroos zal op het orgel spelen.

Oppasdienst
Wil je gebruik maken van de oppas, dan kun je dit tot 4 dagen vooraf laten weten bij Laura de Vries, Laura@lauraenmaarten.nl of 06-16018857.

Kinderkerk
Handelingen 13:13-16.42-52

Ken je dit verhaal?
Paulus en Barnabas komen in een stad. Daar vertelt Paulus over de heilsgeschiedenis van Israël en over Jezus. Veel niet-Joodse mensen komen tot geloof, maar vanuit Joodse kringen is er weerstand.

Collectedoel
Deze zondag is het collectedoel: te bepalen oecumenisch verband en algemeen kerkelijk werk.

Indien u liever een overschrijving doet, kunt u dat doen op het algemene rekeningnummer NL77 RABO 0124 1576 02. Vermeld dan altijd waarvoor uw bijdrage is bestemd. Ook voor uw gift voor de diaconie kunt u dit algemene bankrekeningnummer gebruiken en u kunt dan ook aangeven welk specifiek doel u met uw bijdrage wilt ondersteunen.

De collecten in juni en juli hebben in totaal € 3.366,82 opgebracht. Voor De Tien € 463,80, voor diaconie € 337,25, voor oecumenisch werkverband € 84,00, voor Kerk in actie werelddiaconaat € 341,05, voor de zending € 294,16, voor Kerk in Actie Werelddiaconaat € 444,40, voor Ghana € 757,30, voor de diaconie € 285,42 en voor de zending € 359,44.
Alle gevers hartelijk dank!


Zondag 22 september

Organist:  Leo Hans Koornneef zal op het orgel spelen.

Oppasdienst
Wil je gebruik maken van de oppas, dan kun je dit tot 4 dagen vooraf laten weten bij Laura de Vries, Laura@lauraenmaarten.nl of 06-16018857.

Kinderkerk
Handelingen 15. Zijn we het eens?

Paulus en Barnabas gaan naar Jeruzalem. Daar bespreken ze met de apostelen of niet-Joodse mensen zich aan de Joodse wet moeten houden. Besloten wordt dat deze mensen zich aan een paar regels moeten houden, maar niet aan alle ‘zware lasten’. Hoe ging Jezus eigenlijk met de Joodse wet om? Ging het bij Hem niet over liefde doen?

Collectedoel
Deze zondag is het collectedoel: zending en algemeen kerkelijk werk. Bij de uitgang is de orgelfondscollecte.

Indien u liever een overschrijving doet, kunt u dat doen op het algemene rekeningnummer NL77 RABO 0124 1576 02. Vermeld dan altijd waarvoor uw bijdrage is bestemd. Ook voor uw gift voor de diaconie kunt u dit algemene bankrekeningnummer gebruiken en u kunt dan ook aangeven welk specifiek doel u met uw bijdrage wilt ondersteunen.


Pastoraat

In Memoriam Sonja Graveland

☼ 2 september 1949         ┼ 13 augustus 2024

Op 13 augustus is overleden de geliefde, zo dierbare en dappere zus, schoonzus en liefdevolle, enthousiaste tante Sonja Graveland.

Overleden – Sonja is over het lijden heen. Sinds haar 8e jaar heeft Sonja moeten leven met de gevolgen van polio. Ondanks haar moeiten en pijn bleef Sonja altijd optimistisch en heel moedig. Zo heeft zij op de Paralympics de zilveren medaille gewonnen. Sonja was de spil van de familie.
Sonja wilde graag leuke dingen doen en haar broers en zussen, later zwagers en schoonzussen maakten het mooie leven haar mogelijk. Zij hebben haar overal mee geholpen en mee naar toe genomen. Sonja was zelfstandig en tegelijk zo afhankelijk. In het bijzonder heeft Leonie in hun ‘woningen’ Sonja een leven vol liefdevolle aandacht en goede zorg gegeven.
Tegelijk kon Sonja heel veel geven. Als zus was zij zo vindingrijk en origineel hoe zij met haar situatie omging. En ze gaf zo veel levensvreugde, gezelligheid en plezier. Ook leefde zij mee met haar nichten en neven. Voor een ieder had Sonja een plekje in haar hart. Zo kon Sonja met velen het leven ‘vieren’.
Sonja hield veel van muziek en wij luisterden tijdens de dienst naar “Dances with wolves”, de vertolking van het weidse leven en de overwinning; een fragment uit psalm 84 uit het Requiem van Brahms; “In Paradisum” van Fauré…
Vanuit dit leven vol liefde nam Sonja Graveland op haar laatste moment in haar beleving haar geliefden met zich mee, naar lieflijke woningen, het huis van heelheid, bij God.
Liefde heeft haar leren leven. Een snaar, geraakt, diep van binnen.
Thank you for the music.
Rianne Noordzij


Omzien naar elkaar

Bloemengroet

In verbondenheid met onze gemeente zijn de bloemen van zondag 25 augustus met onze hartelijke felicitaties gebracht naar dhr. en mevr. A. Roza- Sparreboom, Doelstraat 80, zij waren 19 augustus 65 jaar getrouwd!

En ook met de hartelijke felicitaties naar mevr. M.H.C. Leeuwis, Werve 55, zij heeft op 20 augustus de leeftijd van 90 jaar mogen bereiken.

De bloemengroet van zondag 1 september is met de hartelijke groeten gegaan naar mevr. H.D. Keijzer – van der Meer, Commanderij 45 en naar mevr. J.J. van den Beukel – van den Akker, Riemtale 1.

De bloemen uit de Singelhofdienst is met een hartelijke groet gegaan naar Mevr. M. van Roest – de Vos, Hofsingel 154.


Activiteiten

Inzamelochtend Rommel- en boekenmarkt
Als vanouds staan wij weer voor u klaar op zaterdagochtend 14 september a.s. van 10.00 tot 12.00 uur, bij onze opslag aan de Westgaag 104.
Maakt u ons weer blij met schone, onbeschadigde en verkoopbare marktwaar?

Alvast onze hartelijke dank!

N.B.: oude tv-toestellen, computers en videoapparatuur vinden geen aftrek meer op de rommelmarkt, daarom nemen wij die niet meer op in onze voorraad de activiteitencommissie

Inzameling Dorcas
Zaterdag 14 september tussen 10.00 en 12.00 uur staan we weer met de Dorcas bestelbus aan de Prinses Beatrixlaan 9 in Maasland.
Iedere 2e zaterdag van de maand staan de vrijwilligers daar en ontvangen we graag alle schone textiel, schoenen, brillen, en mobiele telefoons .
Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.

Voor meer informatie: tel.nr. 0105919492

Koffiedrinken op woensdag in de Oude Pastorie
U kunt koffie drinken op woensdagochtend 18 september van 10.00 uur tot 11.30 uur  in de Oude Pastorie. Gezellig wat met elkaar kletsen met een lekkere kop koffie en een heerlijk stuk koek. Iedereen van harte welkom!

Brei- en kledingrepareercafé
Zaterdag 21 september kan er weer kleding gerepareerd worden, patches naaien op plekken waar kleding kapot / vies is, haken, breien, creatieve ideeën uitwisselen of gezellig (koffie) komen (drinken). Welkom!

Repair Café
Repair Café Maasland is zaterdag 21 september geopend op locatie de Oude Pastorie aan het Kerkplein 11 in Maasland van 13.00-15.30 uur. U kunt terecht met uw kapotte spullen en gaat samen met de aanwezige deskundigen aan de slag om deze te repareren. U bent van harte welkom!


Algemeen

Predikanten: ds. B.W.J. de Ruyter, tel. 5922313, e-mail: w.de.ruyter@hccnet.nl  en ds. M.A.D. Noordzij-Hijweege, tel. 06-41480250, e-mail: riannenoordzij@zonnet.nl 

Scribaat: e-mail: scriba@pg-maasland.nl 

Website: www.pg-maasland.nl

Kopij inleveren (voor 2 weken) : voor donderdagavond 18.00 uur via Lia de Vos, tel. 5918164 en Jolanda Moerman, tel. 06-10379880, e-mail: samen@pg-maasland.nl 

Vervoer naar de kerk: Alex Taal, tel. 5922584

Open kerk: elke zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, orgelbespeling. U bent welkom voor bezichtiging en bezinning.

Meer berichten

Over~Zij

Over~Zij

Uitnodiging vrijdag 4 oktober Als de muren van de kerk konden praten, waren we voorlopig niet klaar met luisteren. Er...

Lees meer
Bloembollenactie 2024

Bloembollenactie 2024

Een mooie voorjaarstuin is altijd een genot om naar te kijken. Bestel dus in september uw bloembollen om in het...

Lees meer