Weeknieuws 29 september en 6 oktober

september 24, 2024

Weeknieuws 29 september en 6 oktober

Zondag 29 september 
10.00 uur Oude Kerk             ds. S.Tj. van der Hauw, Noordgouwe

Zondag 6 oktober
10.00 uur Oude Kerk             ds. M.A.D. Noordzij-Hijweege, viering Heilig Avondmaal
10.00 uur Singelhof               ds. B.W.J. de Ruyter, avondmaalsviering voor ouderen


Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL of
via You Tube kanaal  klik hier om de kerkdienst ‘live’


Kerkdienst van zondag 29 september

Bij de dienst

Organist: Reinier Kroos zal op het orgel spelen.

Oppasdienst
Wil je gebruik maken van de oppas, dan kun je dit tot 4 dagen vooraf laten weten bij Laura de Vries, Laura@lauraenmaarten.nl of 06-16018857.

 Kinderkerk
Handelingen 24:1-23    Onschuldig!
Paulus moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij een opstand veroorzaakt en dat hij de tempel heeft ontwijd. Paulus zegt dat hij onschuldig is. De rechter durft Paulus niet te veroordelen en ook niet te laten gaan.

Collectedoel
Deze zondag is het collectedoel: diaconie en algemeen kerkelijk werk.

Indien u liever een overschrijving doet, kunt u dat doen op het algemene rekeningnummer NL77 RABO 0124 1576 02. Vermeld dan altijd waarvoor uw bijdrage is bestemd. Ook voor uw gift voor de diaconie kunt u dit algemene bankrekeningnummer gebruiken en u kunt dan ook aangeven welk specifiek doel u met uw bijdrage wilt ondersteunen.


Zondag 6 oktober

Bij de dienst

Een dienst waarin het Heilig Avondmaal bediend wordt
En Melchisedek, de koning van Salem, liet brood en wijn brengen. Hij was een priester van God, de Allerhoogste,Genesis 14,18.

In Matteüs 22, 41-46 lezen wij hoe de Farizeeën op een kritische manier vragen wie de Messias is. Jezus verwijst naar Psalm 110 waarin Melchisedek wordt genoemd. Hij ging rond met brood en wijn. Op deze Israëlzondag staan wij stil bij de eerste koning van Jeru‘salem’, stad van vrede. Bizar eigenlijk in deze tijd. Maar Hij ging rond met brood en wijn.
Welkom! Goed dat u er bent.
Voor mij de eerste keer na mijn vakantie dat ik weer mag voorgaan. Ik kijk naar u uit.
Hartelijke groet van ds. Rianne Noordzij

Organist
Reinier Kroos zal op het orgel spelen en Leo Hans Koornneef verzorgt de muzikale begeleiding in Singelhof.

Oppasdienst
Wil je gebruik maken van de oppas, dan kun je dit tot 4 dagen vooraf laten weten bij Laura de Vries, Laura@lauraenmaarten.nl of 06-16018857.

Kinderkerk
Marcus 10:13-16. Lang leve de kinderen!
De leerlingen van Jezus willen de kinderen tegenhouden. Maar Jezus zegt dat de kinderen juist bij hem mogen komen. Het koninkrijk van God is voor wie kan leven als een kind van God.

Collectedoel
Deze zondag is het collectedoel: 1e collecte voor Streekverband De Tien en tweede collecte voor Algemeen Kerkelijk Werk.
Link naar projecten van Streekverband De Tien

Indien u liever een overschrijving doet, kunt u dat doen op het algemene rekeningnummer NL77 RABO 0124 1576 02. Vermeld dan altijd waarvoor uw bijdrage is bestemd. Ook voor uw gift voor de diaconie kunt u dit algemene bankrekeningnummer gebruiken en u kunt dan ook aangeven welk specifiek doel u met uw bijdrage wilt ondersteunen.


Pastoraat

Omzien naar elkaar
Joop den Boer van Raesvelt 14 is vorige week maandag in het ziekenhuis opgenomen. Vrijdag mocht hij weer naar huis in afwachting van een latere medische ingreep.

Wim de Ruyter 

Wij gedenken
Donderdag 22 augustus overleed Marie Jenny van Noortwijk- Frijlink. Marry woonde met haar man Aad aan de ’s-Prinsensingel. Het ging al langere tijd niet goed met Marry. Na een val werd ze opgenomen in het Marnixrevalidatiecentrum. Vandaar verhuisde ze naar de afdeling kleinschalig wonen in de Singelhof. Daar is ze enkele weken later overleden.

Marry werd geboren in Zwollerkerspel. In 1969 trouwde zij met Aad en kwam zij naar het westen. Zij kregen uiteindelijk een huis in Maasland aan de ‘s-Prinsensingel. Hier werd hun dochter Brigitte geboren.

Ik leerde Marry kennen als een vrouw die de mensen om haar heen wilde begrijpen. Ze wilde zich daarom niet graag in een bepaalde denkrichting opsluiten. De laatste jaren was ze vaak bezig met herinneringen uit het verleden. Ze koesterde warme momenten.

Boven de rouwkaart stonden de woorden van Jezus: ‘Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven.’ Donderdag 29 augustus werd ze begraven op Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem. In de daaraan voorafgaande afscheidsdienst lazen we uit Openbaring 21 over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

Marry is 89 jaar geworden.

Wim de Ruyter

Wij gedenken
Maandag 2 september overleed Anna Cornelia Boerdam – van den Berg. Zij woonde sinds 2015 in de Singelhof. Zij was geboren in Rotterdam. In 1954 trouwde zij met Chris Boerdam.  Samen kregen ze drie kinderen: Nicolette, Christianne en Anne.

Toen zelfstandig wonen niet langer mogelijk was, verhuisden Ank en Chris vanuit Rotterdam Hoogvliet naar Maasland omdat hier hun oudste dochter Nicolette en haar gezin woonde.  Lang hebben ze hier samen niet gewoond. In 2016 overleed Chris.

Na zijn dood probeerde Ank ondanks haar beperkingen het leven weer op te pakken. Ze deed zoveel mogelijk mee met de activiteiten in de Singelhof en de vele uitjes van de Zonnebloem. Ook bij de maandelijkse kerkdienst voor ouderen schoof ze regelmatig aan. De laatste jaren moest ze accepteren dat haar wereld kleiner werd. Maar tot vlak voor haar overlijden heeft ze nog aan het rolstoelwandelen meegedaan.

Ik leerde Ank kennen als een vrouw die zich in haar denken niet liet beperken door haar leeftijd. Ze begreep dat tegenwoordig de dingen anders beleefd werden dan vroeger. Dit had ook gevolgen voor haar geloof. Ze constateerde nuchter dat het geloof van haar opvoeding niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Maar daarbij bleef ze mild en begripvol naar hen die deze ontwikkeling niet meemaakten.

Via de verhalen van kinderen en kleinkinderen probeerde ze de dilemma’s van onze tijd te begrijpen. Het bracht haar bij standpunten die je bij haar generatie niet zou verwachten.

Vrijdag 6 september was de afscheidsdienst in de aula van begraafplaats Oudeland in Rotterdam Hoogvliet. Ank is 96 jaar geworden.

Wim de Ruyter


Bloemengroet

Als teken van verbondenheid met onze gemeente zijn de bloemen, van zondag 8 september  met de hartelijke groeten, gebracht naar mevr. J.P. Poot-Bijl, Delkamp 14 en naar mevr. B.C. Vreugdenhil-van der Ende, Herenlaan 32.

De bloemen van de oecumenische vredeszondag 15 september zijn, met onze hartelijke groeten, gebracht naar dhr. C. Rensen, die verblijft in de Tweemaster te Maassluis en naar mevr. J. Boschma- Hartog, Hofsingel 74.


Activiteiten

Inspiratie & Bezinning
Donderdag 3 oktober, 20:00  uur, Oude Kerk.

Chagall – Bijbelse boodschap in schilderijen. Ruud Bartlema met Poëzie van de ziel.
Deze avond gaan we met elkaar kijken naar schilderijen van de bekende schilder Chagall.

Aan de hand van afbeeldingen van Chagalls’ schilderijen gaat Ruud Bartlema ons een heleboel vertellen over de achtergrond en betekenis van deze schilderijen. Van harte welkom bij deze interessante avond!

Vooraankondiging
Volgende maand op 19 oktober zal er naast het brei- en kledingrepareercafé ook een kledingmarkt zijn, met name voor kinderkleding. Dit zal zijn van 10.00 – 13.00 uur. Verdere details volgen later.

Op deze wijze wordt kleding langer gedragen en zo dragen we ons steentje om de ultrafastfashion trend met alle nadelen daarvan tegen te gaan. De initiatieven komen voort uit ‘Groene kerk, groen geloven’ Protestantse Kerk Maasland.
Voor meer informatie zie pg-maasland.nl/groene_kerk/. Voor vragen mail je naar groenekerk@pg-maasland.nl.


Algemeen

Predikanten: ds. B.W.J. de Ruyter, tel. 5922313, e-mail: w.de.ruyter@hccnet.nl  en ds. M.A.D. Noordzij-Hijweege, tel. 06-41480250, e-mail: riannenoordzij@zonnet.nl 

Scribaat: e-mail: scriba@pg-maasland.nl 

Website: www.pg-maasland.nl

Kopij inleveren (voor 2 weken) : voor donderdagavond 18.00 uur via Lia de Vos, tel. 5918164 en Jolanda Moerman, tel. 06-10379880, e-mail: samen@pg-maasland.nl 

Vervoer naar de kerk: Alex Taal, tel. 5922584

Open kerk: elke zaterdag van 11.00 – 16.00 uur, orgelbespeling. U bent welkom voor bezichtiging en bezinning.

Meer berichten

Koffiedrinken

Koffiedrinken

KOFFIEDRINKEN op elke 3e woensdagochtend van de maand Op elke derde woensdagochtend van de maand kunt u in de Oude...

Lees meer