Zondag 20 oktober is het Micha zondag, ook voor de kinderen

oktober 15, 2024

Zondag 20 oktober is het Micha zondag, ook voor de kinderen

Op zondag 20 oktober is het Micha zondag, dat is de zondag het dichtst bij wereldarmoededag. Meer dan 1000 kerken in Nederland staan dan stil bij (klimaat)gerechtigheid en hoe we daar als christenen voor in beweging kunnen komen. Dit geïnspireerd door de bijbeltekst uit Micha 6 waarin de profeet Micha zich verzet tegen onrecht en zich richt tot het volk met wat zij konden doen: Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.”

De dienst word toegespitst op het thema ‘water’

A.s. zondag Micha Zondag, ook voor de kinderen

De profeet Micha verzette zich tegen onrecht en richtte zich tot het volk met wat zij konden doen. De dienst gaat over (klimaat)gerechtigheid, toegespitst op het thema ‘Water’. Tijdens het kindermoment leest Nel Haaring voor uit het kinderboek ‘Waar is mijn water‘ van Annemarie Bosgra, een prentenboek met een prachtige boodschap (uitgave st ‘Water for Life’ voor duurzame toegang tot drinkwater).

Bereken zelf nog even vooraf je watervoetafdruk op: https://waterchallenge.be/bereken-mijn-watervoetafdruk/

Kom en neem je (klein)kinderen en je vriendjes en vriendinnetjes mee!

 

Meer berichten

Koffiedrinken

Koffiedrinken

KOFFIEDRINKEN op elke 3e woensdagochtend van de maand Op elke derde woensdagochtend van de maand kunt u in de Oude...

Lees meer
Repair Café Maasland

Repair Café Maasland

REPAIR CAFÉ MAASLAND elke 3e zaterdagmiddag van de maand Repair cafés zijn gratis ontmoetingsplekken waar je samen aan...

Lees meer