Groene Kerk, Groen Geloven – Delen

augustus 24, 2023

Groene Kerk, Groen Geloven – Delen

Wie heeft er geen gereedschap in zijn schuur liggen dat amper of misschien zelfs maar één keer gebruikt werd? Hoeveel (kinder-) fietsen zijn eigenlijk nog te goed om zomaar weg te doen? Heel veel spullen heb je slechts tijdelijk nodig of gebruik je maar één keer per jaar. Niet vreemd dat ‘spullen’ heel hoog scoren in onze persoonlijke impact TOP 10. Tijd om hier even bij stil te staan!

Delen is het nieuwe hebben.
Waarom moeten we alle spullen zelf kopen en hebben? Is het niet veel beter om spullen te delen met mensen in je buurt, in je kerkelijke gemeente, in je familie? Het is typisch ook iets wat goed bij de levensovertuiging van een Christen zou (moeten) passen.

Zo moeten er minder spullen gemaakt worden, ze worden efficiënter gebruikt en er wordt minder weggegooid. Delen zorgt er ook voor dat mensen die misschien geen geld of plaats hebben voor bepaalde spullen, de mogelijkheid krijgen om dit wel te kunnen gebruiken.

Delen is op zich niet nieuw. Bibliotheken bestaan al eeuwen. De trein, de bus deel je met andere passagiers. Nieuw is wel de techniek die het makkelijker maakt om een match te vinden. Via online platforms zoals Peerby, buurtapps, social media én natuurlijk onze kerkapp kan je in jouw buurt spullen delen, lenen, ruilen en huren.

Wat kan je allemaal delen, lenen of uitlenen? Je kan het zo gek niet bedenken! Gereedschap, tuinspullen, boeken, speelgoed en spelletjes, kleding, babyspullen, (kinder-) fietsen. Zelfs scooters en auto’s worden tegenwoordig steeds meer gedeeld. Het bespaart je veel! Aanschafkosten, verbruik, onderhoud, ruimte om te bewaren. Eigenlijk is dat delen zo gek nog niet!

Leestip
Lees vooral meer info over het delen van spullen in een mooi overzichtelijk artikel van Milieu Centraal. Volg: Delen is het nieuwe hebben | Milieu Centraal

Tot slot
We zijn inmiddels ook enthousiast ontvangen door en aangesloten bij de landelijke Groene Kerk. Binnenkort zal hier feestelijk bij worden stilgestaan.

Ga mee op weg naar ‘groene kerk’, want dat zijn/doen we met elkaar. Eerder hebben een heel aantal mensen onze test al even ingevuld. Fijn! Heb je dat nog niet gedaan?
Help ons verder door even 10 meerkeuze vragen in te vullen, via deze link https://forms.gle/XoEY3Ye177gRLXAp6

Deel ook je ideeën zodat deze zich vermenigvuldig

Meer berichten

Voorwoord 5 mei 2024

Voorwoord 5 mei 2024

Zondag 5 mei is de dag waarop we in Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog vieren. We vieren dat we vrij zijn....

Lees meer
Weeknieuws 5 mei 2024

Weeknieuws 5 mei 2024

Zondag 5 mei 10.00 uur Oude Kerk       ds. B.E.J.H. Becking, Woerden 10.00 uur Singelhof         ds. M.A.D....

Lees meer