Groene kerk, groen geloven ~ energiebesparing, elke trui telt

januari 30, 2024

Groene kerk, groen geloven ~ energiebesparing, elke trui telt

Warme truiendag 2024

Gewoon thuis of op kantoor – op 2 februari 2024. Dag kolen en gas, hallo energiebesparing.

In 2023 deden 271.300 mensen mee aan Warmetruiendag. Doe jij dit jaar mee?

Meedoen is simpel:

  • Zet de verwarming lager
  • Trek een EXTRA warme trui aan
  • Bespaar 6% energie én 6% CO2 per graad. Samen op naar 80% energiebesparing.

En je kunt iets extra’s doen om anderen te inspireren. Deel bijvoorbeeld soep uit in je buurt, begin de ochtend met een warming-up of ga, met elkaar, breien. Een actie dus waarmee je jezelf verwarmt, en niet de wereld. De warme trui staat hierbij symbool voor energiebesparing. Heb jij nog geen warme wollen trui om alle andere dagen de verwarming een graadje lager te zetten? De website https://warmetruiendag.nl/ staat vol met inspiratie en een breipatroon.

Samen breien. Doe mee 3 februari!!

Op zaterdag 3 februari van 11 – 13 u gaan we samen in de kerk breien en repareren. Neem je (restjes) wol, breipennen en patronen mee. Zet een breiwerk op*) of neem je breiwerk mee. Neem je (klein-) kind mee en leer het breien.

‘Koop niet meer, repareer’. Truien met dunne plekken of gaten kun je beter repareren dan nieuw kopen, want de kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Dus neem je te repareren truien en de materialen die je hebt mee zodat we uit kunnen wisselen en kom 3 februari mee doen.

Doe de klimaat zelftest! Wat voor type ben jij?

Ben jij een Klimaatkonijn, Klimaatoptimist of Klimaatbaas? Doe de klimaat zelftest en kom erachter.

 Wat is uw mening over Groene kerk-zijn? Uitslag enquête

Afgelopen zomer vulde 42 gemeenteleden, waarvan 41 ouder dan 40 jaar, een enquête in. 90-95% van de invullers vindt Groene kerk een goed initiatief en de nieuwsberichten goed. 73% leest de artikelen geheel of gedeeltelijk en 70% probeert er zelf iets mee te doen. Van 38% mag er nog wel wat meer gedaan worden. Dit stimuleert om met elkaar door te gaan.  Bedankt aan allen die de moeite hebben genomen de enquête in te vullen. Daar kunnen we wat mee!

Deze input en ideeën vanuit andere groene kerken in de regio bespraken we op 11 januari tijdens de open bijeenkomst om alvast praktische plannen te maken voor volgend seizoen.

Tot slot.

Ga mee op weg naar ‘groene kerk’, want dat zijn/doen we met elkaar. Deel je ideeën zodat deze zich vermenigvuldigen. Dat kan in de kerkapp of via groenekerk@pg-maasland.nl

 

 

 

Meer berichten

Weeknieuws 23 juni 2024

Weeknieuws 23 juni 2024

Zondag 23 juni 10.00 uur        Oude Kerk          ds. B.W.J. de Ruyter Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL ofvia You...

Lees meer