Kerk App Update – Webversie van de Kerk App

januari 29, 2024

Kerk App Update – Webversie van de Kerk App

Met 252 leden groeit het aantal leden van de kerk app gestaag en naar volle tevredenheid door. Ook wordt de app steeds vaker gebruikt om digitaal bij te dragen aan de collectes. Eveneens worden nieuwe groepen, zoals bijvoorbeeld de weggeefhoek, actief gebruikt om spullen een tweede leven te geven. Erg leuk om te zien!

Webversie
Naast de toegenomen activiteit en het aantal leden staat ook de ontwikkeling van de app zelf niet stil. De laatste en wellicht belangrijkste update betreft de introductie van een webversie van de app. De app is niet langer enkel op mobiele apparaten te gebruiken, maar nu ook op de computer. Ideaal voor diegenen die niet beschikken over een (geschikt) mobiel apparaat, alsook voor degenen die grote teksten willen plaatsen of de voorkeur geven aan het gebruik van een computer (groter scherm).

Je vindt de webversie van de app op de website van de kerk (pg-maasland.nl). Klik in het menu (rechtsboven) op de link ‘Kerk app (web)’. Je wordt dan doorverwezen naar het inlogvenster. Hier kun je inloggen met dezelfde inloggegevens als die van de reguliere kerkapp. Ook kun je hier, wanneer je nog geen account hebt, een account aanmaken. Je hoeft hiervoor geen mobiel telefoonnummer te hebben. De functionaliteiten van de webversie van de app zijn identiek aan die van de normale versie.

Andere ontwikkelingen
Naast de webversie zijn er ook andere ontwikkelingen. Zo vind je in het geefvenster van de app nu een ‘jaaroverzicht’. Handig voor de belastingaangifte. Ook zal het binnenkort mogelijk zijn om mensen te taggen (@naam). Deze persoon zal dan een notificatie krijgen.

Profiel
Om de gemeentegids (gemeente, 4de knop onderaan) in de app zo up-to-date mogelijk te houden, willen we je vragen om waar nodig de informatie te updaten. Heb je de behoefte aan een kaartje (lief & leed), vermeld dan ook zeker je adres. Dit omdat de adresgegevens van een ieder niet langer in het informatieboekje staan. Tot slot wordt een leuke foto (van jezelf) altijd gewaardeerd, wat het ook makkelijker maakt om iemand anders te vinden. Je profiel kun je aanpassen door op het icoontje (poppetje) te klikken in de rechter bovenhoek.

Vanzelfsprekend is dit alles optioneel. Belangrijk om te weten: de informatie in de kerk app is niet openbaar en enkel zichtbaar voor andere leden van de Protestantse Gemeente Maasland.

Tot slot
Heb je de app nog niet, download deze dan in de app store (zoek op ‘Protestantse Gemeente Maasland’) of bezoek vanaf je mobiele apparaat een van de volgende links: pg-maasland.nl/apple voor Apple apparaten; pg-maasland.nl/android voor Android apparaten. Ook kun je de webversie van de app gebruiken op de website van de kerk (klik op ‘Kerk app web’ in het menu).

Ondervindt je problemen met de app. Neem dan contact op met Peter Poortinga (pp42@hotmail.com, 0617463868) of Emma van Wijk (emmavanwijk@live.nl).

Meer berichten

Weeknieuws 23 juni 2024

Weeknieuws 23 juni 2024

Zondag 23 juni 10.00 uur        Oude Kerk          ds. B.W.J. de Ruyter Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL ofvia You...

Lees meer