Voorwoord 21 april 2024

april 17, 2024

Voorwoord 21 april 2024

“Luister vandaag naar zijn stem: ‘Wees niet koppig’”
Psalm 95: 7-8

Iedereen die vol is van God, alle twijfelaars, mensen die Gods wil zoeken, randkerkelijken, kerkgangers, spiritueel ingestelde mensen, theologie minnenden, liturgieliefhebbers, evangelischen, volgelingen van Jezus in alle soorten en maten die de weg naar het geloof willen ontdekken verbindt God in het gebed van Jezus.

Sinds Jezus duidelijk maakte dat wij een Vader in de hemel hebben die we mogen vragen wat we willen zijn er mensen die dit willen proberen. In hun gebed vonden ze vreugde, bemoediging, liefde, genezing, verhoring, bevestiging, vrede, vriendschap, verbondenheid en meer. Jezus gaf ons in al zijn wijsheid het gebed, omdat het gebed één maakt. De calvinist, katholiek, orthodox, vrijzinnige en evangelische christen vinden elkaar niet in dogma’s. Ze vinden elkaar als ze bidden. Gebed verdringt dogma’s en leerstellingen naar de achtergrond. Tijdens het bidden spreekt je ziel waarmee je met God verbonden bent. Ook je geloof, je twijfels en zoektocht laten je ware aard zien. Dit is het persoonlijke gebed, weer anders dan de zondagse mooie en ook rijke liturgische gebeden.
Het persoonlijk gebed is de unieke persoonlijke relatie met God die je kunt onderhouden door met God te praten. Stort je hart bij hem uit, betrek hem in alles wat je doet. Maak tijd, stille tijd en praat met God. Het persoonlijk gebed, praten met God, is waardevol en mooi, maar er zijn meer manieren om met God te praten. Er zijn vele gebeden boeken en er is niet één manier van bidden die alleen maar goed is.
Laten we net zoals Maria deed de bezem neerleggen en luisteren naar Jezus, ook als je niet weet wat te doen. De psalmist dichtte al: “Luister vandaag naar Zijn stem: ‘Wees niet koppig’”

Meer berichten

Weeknieuws 26 mei 2024

Weeknieuws 26 mei 2024

Zondag 26 mei 10.00 uur Oude Kerk       ds. B.W.J. de Ruyter Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL ofvia You Tube kanaal...

Lees meer