SCHOOLKINDEREN – Geloofsopvoeding

augustus 27, 2024

SCHOOLKINDEREN – Geloofsopvoeding

SCHOOLKINDEREN

  1. Geloofsopvoeding

Kinderen in de basisschoolleeftijd worden op veel verschillende terreinen uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen. De verschillende leerstijlen van kinderen worden daardoor steeds duidelijker. Kinderen zijn denkers, doeners, ontdekkers en creatievelingen.
Het is prachtig om te zien dat kinderen een sterk Godsvertrouwen kunnen hebben.
Tegelijkertijd zijn basisschool kinderen ook ontzettend nieuwsgierig.
Dat zal vragen opleveren die je soms moeilijk kunt beantwoorden. Schrik er niet van, maar omarm deze momenten als input voor geloofsgesprekken waarin je samen zoekt naar antwoorden.
Ook zul je merken dat je kind steeds meer besef krijgt van goed en kwaad, het geweten is in ontwikkeling. Dat maakt dat Bijbelverhalen over schuld en vergeving, maar ook de Bergrede of de Tien Geboden verhalen zijn die in ons dagelijks leven plaatsvinden.

Influencer

Naast hun stappen in zelfstandigheid is de behoefte aan geborgenheid en bevestiging er nog altijd, samen tijd doorbrengen als gezin en investeren in een veilige thuishaven waar open en eerlijk met elkaar gesproken wordt, is goud waard. En ook al voelt het waarschijnlijk niet altijd zo, je mag weten dat je als ouder nog altijd de belangrijkste influencer bent in het leven van je kind!

Enthousiasme – (Grieks:  en = in, thou = God, verbonden)

Als predikant van de Protestantse Gemeente Maasland ben ik voor een derde van mijn werktijd aangesteld (8 uur per week) om jeugd en jongeren te enthousiasmeren in geloofsvertrouwen. Na 39 jaar ervaring in het (Basis)onderwijs vind ik het fantastisch om met kinderen te ‘werken’. Ik zie dit nu als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van oud en jong in onze gemeente. Komend seizoen zullen er activiteiten plaatsvinden waarbij ik het bijzonder zou waarderen als ik daarbij praktische hulp (aanwezigheid) zou krijgen.
Heb je zin en tijd? Zou je mij dan willen mailen: riannenoordzij@zonnet.nl
of bellen: 06 414 80 250.

 

Meer berichten

Voorwoord 15 september

Voorwoord 15 september

Voorwoord van ds. Rianne Noordzij“Alleen paëlla voor twee”, het leven van een single. Precies 936 dagen woon ik nu als...

Lees meer