Groene Kerk, Groen Geloven – Duurzame bucketlist

september 10, 2024

Groene Kerk, Groen Geloven – Duurzame bucketlist

GROENE KERK, GROEN GELOVEN

Wat is de duurzame bucketlist?

Bij duurzaam leven komt veel kijken. Er zijn 101 mogelijkheden om mee aan de slag te gaan. De duurzame bucketlist geeft er een aantal, ingedeeld in acht overzichtelijke thema’s, die we door het seizoen zullen belichten,   volgende maand de eerste.

De term ‘bucketlist’ is maar een term, de inhoud, daar gaat het om. Je kunt de lijst gebruiken zoals je wilt: van niets doen, in een profiel je voortgang bij houden, erover praten of je uit laten dagen, want ‘het lijkt vaak onmogelijk totdat het gedaan is’. Je nieuwsgierigheid gewekt? Neem alvast een kijkje, klik hier www.duurzamebucketlist.nl .

Tip van de maand van Carina Westerhof

Een nieuwe rubriek waar ook een keer uw tip kan staan.

“Jaren geleden vertelde iemand mij dat je tubes, zoals tandpasta, door kan knippen en je dan nog best wat tandpasta aan de binnenkant van het plastic vindt, genoeg voor nog een leuk aantal poetsbeurtjes. Ik vond het overdreven ‘zuinig’, maar werd wel nieuwsgierig. Na de eerste knip was ik om. Daarna heb ik nooit meer een tube ongeknipt weggegooid. Knip halverwege en schuif de delen over elkaar om uitdrogen te voorkomen. Ook tubes met gel of wat dan ook bevatten na doorknippen nog een ‘geheim’ voorraadje.

Kleine moeite, verrassend resultaat! Ik geef de pen door aan Joska van den Beukel.”

Micha Zondag

De profeet Micha verzette zich tegen onrecht en richtte zich tot het volk met wat zij konden doen. Op Micha zondag 20 oktober, de zondag het dichtst bij wereldarmoededag, staan meer dan 1000 kerken in Nederland stil bij een thema dat raakt aan (klimaat)gerechtigheid en hoe we daar als christenen voor in beweging kunnen komen, geïnspireerd door de Bijbeltekst Micha 6:8. Zie ook https://michanederland.nl/. Als PGM staan wij die zondag stil bij het thema ‘Water’. Op maandag 7 oktober om 20 u (Oude Pastorie) bereiden we deze dienst voor. We nodigen je van harte uit om mee te denken.


DUURZAME KLEDING

Zaterdag 21 september brei- en kledingrepareercafé

Je kunt weer kleding repareren, patches naaien op plekken waar kleding kapot/ vies is, haken, breien, creatieve ideeën uitwisselen of gezellig (koffie) komen (drinken).

Vooraankondiging: zaterdag 19 oktober uitbreiding café met kledingmarkt!

Puilen jouw kasten ook al tijden uit van de kinderkleding en zijn ze er stiekem allang uitgegroeid? Of ben je juist op zoek naar kleding voor jouw koters? Kom dan naar de ‘Vind ’t’ Kinderkledingmarkt bij de Oude Kerk in Maasland op 19 oktober, van 11-14 uur! In het kader van duurzaamheid kan kinderkleding vaak prima nog één of meerdere ronde(s) mee. Daarom bieden wij de mogelijkheid aan dorpsgenoten om (uitsluitend) kinderkleding te verkopen, of te kopen. Zet de datum alvast in je agenda. Binnenkort volgt meer informatie voor deelname!

Tot slot

Ga mee op weg naar ‘groene kerk’, want dat zijn/doen we met elkaar. Heb je een idee, opmerking, vraag of tip, deel dit dan in de kerkapp of via groenekerk@pg-maasland.nl

 

 

Meer berichten

Over~Zij

Over~Zij

Uitnodiging vrijdag 4 oktober Als de muren van de kerk konden praten, waren we voorlopig niet klaar met luisteren. Er...

Lees meer
Bloembollenactie 2024

Bloembollenactie 2024

Een mooie voorjaarstuin is altijd een genot om naar te kijken. Bestel dus in september uw bloembollen om in het...

Lees meer