Inspiratie & Bezinning – Oktober 2024

september 30, 2024

Inspiratie & Bezinning – Oktober 2024

Terugkijken…
In september was de eerste avond van dit seizoen: de 1e avond over het bijbelboek Amos. Ds. Wim de Ruyter heeft ons meegenomen naar de plaats van het boek Amos in de bijbel, over de mogelijke totstandkoming van dit boek en de tijd waarin dit zich moet hebben afgespeeld. En over vragen als: Was hij een historisch persoon? Was het boek oorspronkelijk wel zo zoals het nu is?

Vooruitkijken…
In oktober zijn er diverse interessante avonden. In het boekje vindt u meer informatie. Dit kreeg u bij de vorige Op Weg, en staat digitaal in de kerkapp.

Hieronder de avonden op een rijtje:

Donderdag 3 oktober      20:00 uur     Oude Kerk  
Chagall – Bijbelse boodschap in schilderijen
Ruud Bartlema – Poëzie van de ziel
Marc Chagall is een bekend schilder. Laat je verwonderen door de manier waarop Chagall bijbelse verhalen weergeeft. Op deze avond gaat Ruud Bartlema ons vertellen over de achtergrond en betekenis van Chagalls’ schilderijen. Dat doet hij aan de hand van afbeeldingen van deze schilderijen. Ruud Bartlema is kunstenaar en leraar Joodse Mystiek.

Maandag 14 oktober     20:00 uur       Oude Pastorie
Amos – Profeet voor gerechtigheid
2evan 4 avonden
De 2eavond over het bijbelboek van de profeet Amos. Deze 2eavond wil ds. Wim de Ruyter ons meenemen in de indeling van het boek Amos. We zijn benieuwd wat Wim ons deze keer zal vertellen. De overige avonden zijn op 11 nov en 9 dec.

Donderdag 24 oktober     20:00 uur        Oude Kerk
Veilige kerk
Jantien Fröhling
Wat is een veilige kerk? Een gevoel van veiligheid kan op veel zaken betrekking hebben. Waaronder: Durven mensen hun mening te geven? Voelen we ons vrij in de omgang met elkaar?
Jantien Freuhling, voorzitter van het college voor visitatie, gaat deze avond in op het thema “Hoe zijn we een veilige kerk?”.  Het is goed om gevoelens van (on)veiligheid bespreekbaar te maken.

Woensdag 6 november     18:00 uur      Oude Kerk
Oogstmaaltijd
Opgeven uiterlijk 3 nov
De jaarlijkse gezellige oogstmaaltijd is op 6 november, voorafgaand aan de dankdienst voor gewas en arbeid. U kunt zich tot uiterlijk 3 november opgeven om mee te eten en/ of te koken. Kokers krijgen thuis een aantal ingrediënten aangeleverd. Opgeven kan bij Marja Dijkshoorn (010-5910607 of dijkshoorn@uitmaasland).

Stof tot nadenken

Op 20 oktober is het Micha-zondag. Op deze zondag wordt dit jaar stil gestaan bij Psalm 10:14 :

Meer berichten

Koffiedrinken

Koffiedrinken

KOFFIEDRINKEN op elke 3e woensdagochtend van de maand Op elke derde woensdagochtend van de maand kunt u in de Oude...

Lees meer