Voorwoord 1 oktober 2023

Voorwoord 1 oktober 2023

Israëlzondag

Zondag 1 oktober is de eerste zondag van oktober en daarmee in onze kerk Israëlzondag. Toen de Hervormde synode in 1949 de jaarlijkse Israëlzondag instelde als teken van de onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël, was de context anders dan die waarmee wij nu naar Israël kijken.

Eetgroep – Gast gezinnen gezocht

Eetgroep – Gast gezinnen gezocht

In oktober willen wij graag weer beginnen met de Eetgroep.
Jongeren van 12 – 16 jaar worden uitgenodigd om op een vrijdagavond gezellig bij elkaar te komen om elkaar te ontmoeten, iets te eten en een thema te bespreken

Kunt u een groep jongeren (ongeveer 10 personen) ontvangen in uw huis en zorgen voor een maaltijd, dan horen wij dat graag. Het is op een vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.30 uur.

Samen aan Tafel – 8 oktober

Samen aan Tafel – 8 oktober

Zo eens in de maand koken Gerda Scheijbeler en Rianne Noordzij om de beurt voor mensen die alleen wonen. Gewoon omdat het gezellig is om samen te eten en elkaar te ontmoeten. De bedoeling is dat we dit in wisselende samenstelling doen. 
Er kunnen 6 personen aanschuiven.

Vind je dit leuk of ken je iemand voor wie dit leuk is?

Groene Kerk, Groen Geloven: Geloof en duurzaamheid

Groene Kerk, Groen Geloven: Geloof en duurzaamheid

Kijken we iets verder dan rentmeesterschap voor de aarde, wat betekent ons geloof dan in het licht van duurzaamheid? En andersom? Dit houdt ook voorgangers bezig. Het Nederlands Dagblad en GroeneKerken daagden theologen én niet-theologen uit een preek te schrijven in antwoord op de vraag: ‘Wat heeft de Bijbel te zeggen over klimaat en duurzaamheid?’

Weeknieuws 1 oktober 2023

Weeknieuws 1 oktober 2023

Zondag 1 oktober                  
10.00 uur Oude Kerk             ds. B.W.J. de Ruyter, viering Heilig Avondmaal

10.00 uur Singelhof 
ds. M.A.D. Noordzij-Hijwegge, Avondmaalsviering voor ouderen