Inspiratie & Bezinning – mei 2024

april 30, 2024

Inspiratie & Bezinning – mei 2024

Om te beginnen……   

“Licht en wijsheid, vuur en sterkte. Kom o, kom, o, Heilige Geest”

                                                Vertaling van het Taizé-lied “Veni Sancte Spiritus”

Van 40-dagentijd naar 50-dagentijd. Na Pasen zijn we, via de Hemelvaart op weg naar Pinksteren, een tijd van hoopvol verwachten!


 

Terugkijken……                                                                                                                                                              

 Op 27 maart hebben we weer genoten van de sobere maaltijd. In de noordbeuk van onze Oude kerk zaten we met elkaar aan een lange tafel.

We deelden de gerechten die in buffetvorm waren uitgestald. Vegetarische ingrediënten van dit seizoen en geoogst in onze omgeving. Het zag er geweldig uit, kleurrijk en overvloedig.                                                                                              Tijdens het eten deelden we verhalen en erkenden we onze rijkdom. maar ook de dankbaarheid om onze vrijheid en reflecteerden we naar onvrijheid en wat dat teweeg kan brengen, honger en verdriet.

Begin april was de interessante avond met Simon Hanemaaijer, in het kader van “Groene kerk”. Het onderwerp was “Duurzaamheid in perspectief”. Wat hij ons o.a. meegaf, is nog meer bewustzijn in wat wij doen en kúnnen doen. Welke impact hebben de keuzes die wij maken? Dat kan op velerlei gebied zijn. Hierover kun je o.a. lezen in het boek “De Verborgen Impact”. Wat Simon ons duidelijk uitlegde is dat we in eerste instantie zuinig moeten omgaan met eindige grondstoffen (niveau 3), beter is nog gebruik te maken van hernieuwbare bronnen, zoals hout (niveau 2), maar uiteindelijk is het beste natuurlijk het gebruik te verminderen (niveau 1), dan heb je ook minder grondstoffen nodig…

Op www.mijnverborgenimpact.nl  kun je je eigen verborgen impact op onze planeet testen, en daarvan meer bewust worden.


Vooruitkijken…..
25 april, de avond over het justitieapparaat, was al weer de laatste avond van dit seizoen. In de volgende “Op Weg” vindt u hier een verslag van.

 

Stof tot nadenken …… 

Elie Wiesel was een Joods Amerikaans schrijver, overleefde de  Holocaust en ontving in 1986 de Nobelprijs voor

 

Meer berichten

Weeknieuws 26 mei 2024

Weeknieuws 26 mei 2024

Zondag 26 mei 10.00 uur Oude Kerk       ds. B.W.J. de Ruyter Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL ofvia You Tube kanaal...

Lees meer